Проведе се Четвъртият модул на Политическата академия на Съюза на демократичните сили

26.09.2010

Insert thumbОт 24 до 26 септември се проведе четвъртият модул на Политическата академия на Съюза на демократичните сили в град  Велико Търново. Главният секретар на СДС Димитър Иванов , който е и основен инициатор на събитието, откри четвъртия модул на обучението на тема „Местни власти.Модели и политики."  

 

Над 60 млади хора от синята партия  продължиха обучението си, за да могат да подобрят лидерските и организационните си умения. Средната възраст на участниците бе 30г. и са избрани след  номинации и конкурс в структурите на СДС  в цялата  страна.

Участниците в Академията  се срещнаха  с евродепутата  Надежда Нейнски  , която ги приветства и обяви, че високо оценява създаването на Политическата академия на синята партия като форма на обучение на млади политици. В своята лекция Надежда Нейнски подчерта, че три неща са важни в политиката: визия,стратегия и куражът да тръгнеш по пътя и да го извървиш докрай. Неправенето на реформи е страхът да се изправиш срещу статуквото. България като член на Европейския съюз има шанса с помощта на заинтересуваните европейски страни да постигне техния стандарт и  ниво на развитие.Предстоят изключително интересни години за съдбата на Европа и е важно как ние ще се впишем, подчерта тя. Само с истината ще се спечели на предстоящите местни избори- каза госпожа Нейнски. СДС има интелектуалния потенциал и най-вече принципи! Традиционната десница трябва да се консолидира и синята коалиция да се превърне в притегателен център за десномислещите хора.
 

Доброто и лошо управление на местно ниво и Публичните политики на местно равнище, бяха темите на лекцията и дискусията, изнесени от заместник- председателя на СДС и кмет на град Плевен трети мандат г-н  Найден Зеленогорски.Той сподели практически опит от управлението на общината, изтъквайки преди всичко  изключителната важност на контакта с хората,близостта до техните проблеми и решаването им. Развитието на гражданското общество, насърчаването на свободата и предприемчивостта, опазването на човешките права бяха другите акценти, върху които се спря  в работата на местната власт господин Зеленогорски.СДС трябва отново да привлече младите хора и присъствието в настоящата Академия на толкова млади лица показва верния път за партията, каза заместник- председателят на СДС.

 

С лекция  на Александър Абрашев, кмет на община Калояново трети мандат на тема: Местно самоуправление и децентрализация - модели и институции, започна втория ден на Академията, провеждаща се във Велико Търново.

 

Политиките през призмата на общинския бюджет бе темата , с която запозна участниците в Академията г-н   Владимир Кисьов, общински съветник от СДС в София и бивш председател на СОС.

 

Заместник- кметът на гр.Бургас  г-н Костадин  Марков  изнесе лекции на теми за Партиите и тяхната политика на местно равнище .Взаимодействие между местните партийни структури - централа на партията, местни организации - местна изпълнителна власт.

 

    Председателят на Националния изборен щаб на СДС Борис Марков и директорът на дирекция „Национална координация" Емил Кабаиванов дискутираха с участниците основни принципи за подготовка и провеждане на предизборна кампания,специфика на кампаниите на местно равнище.

 

Политическата академия се осъществява от Съюза на демократичните сили с помощта на Фондация Конрад Аденауер.

 


Tags: СДС, Политическа академия

Още по темата

thumb 16.01.2017

СДС е за широко дясно обеди...

Националният съвет на Съюза на демократичните сили обсъди възможнит...

thumb 07.12.2014

СДС ОТПРАЗНУВА СВОЯ 25 – ТИ...

Празненството започна от пл. Славейков и премина по сините стъпки д...

thumb 05.12.2014

Честваме 25 години Съюз на ...

Нека с Вас да направим още една крачка напред!

thumb 24.10.2013

Мафията вън! Европа в Бълга...

Ние казваме мафията вън, Европа в България, защото без европейско м...

thumb 10.09.2013

Граждани и политици застава...

Гражданският съвет на Реформаторския блок е пример как гражданите и...

thumb 09.09.2013

СДС почете паметта на жертв...

На възпоменателната церемония пред Паметника на жертвите на комунис...

thumb 10.05.2013

Лидерите на партиите от коа...

На 12 май /неделя/ 2013г. лидерите на партиите от Коалиция „Съюз на...

thumb 08.12.2012

Съюзът на демократичните си...

На тържествения коктейл присъстваха членове и симпатизанти, областн...

thumb 11.01.2012

СДС организира кръгла маса ...

На 12 януари (четвъртък) 2012 г., от 10.00 ч. в зала „Запад”, Народ...

thumb 09.01.2012

Пресконференция след редовн...

На 10 януари /вторник/ 2012г. ще се проведе редовно заседание на На...