Речи, Изказвания

Цанко Цветанов: Този бюджет е популистки

18.02.2010
Този бюджет, категорично не е най-доброто, което може да се предложи на варненци, защото има много подводни камъни, заяви зам.-председателят на СДС и общински съветник от синята партия във Варна Цанко Цветанов на заседание на Общинския съвет в града. Предвид на финансовата криза и на това, че миналата година не беше изпълнена приходната част по бюджета, не се очакват по-добри икономически времена. Поради тази причина в бюджета имам много заложени „бомби". Аз очаквам, че този бюджет в приходната му част няма да може да бъде изпълнен, което респективно ще доведе до неизпълнение на поети ангажименти в разходната част.

Предвид на този заем или по-точно заеми, този въпрос го поставям многократно, това е една бомба със закъснител, ако мога да се изразя образно. Изплащанията по главницата се прехвърлят за следващите мандати т.е. следващите, които ще дойдат - кмет и Общински съвет, ще имат да решават вече много сложни задачи, които са предизвикани от настоящите общински съветници, които гласуваха бюджета и заемите. Въпреки, че по всякакъв начин г-н Борислав Борисов се опита да го отрече и да не дава конкретен отговор.

Другото е, че трябва да се инвестира в инженерна инфраструктура. Виждаме какво е състоянието на водопроводната мрежа. Както казах дружеството ВиК е отчело за 2009 г. 66% - 70% загуби поради остаряла водопроводна мрежа. Това респективно бърка в джоба на варненци, тъй като тези загуби се заплащат от всички нас. Водопроводната мрежа е много стара и много амортизирана. Канализацията също много стара, много амортизирана. Виждате след дъждовете какво е състоянието в града. Въпреки всичко това, се набляга на лустрото т.е. на видимата част - осветление било, нещо, което се вижда. Инженерната инфраструктура не се вижда. За това мисля, че този бюджет в голямата си част е чисто популистки. Има много забележки, за които съответно има много въпросителни и много неуредени неща, за което съответно трябва да се търси решение от управляващите в момента.

На заседанието на Варненския общински съвет Общинските съветници от Синята коалиция ясно изразиха позицията си в подкрепа на националната кампания „България - свободна от генномодифицирани организми".

Всички групи в Общинския съвет носеха стикерите, с което демонстрираха общата позиция на Варненския общински съвет.

Представителите на варненските медии и гражданите в залата също сложиха стикерите на кампанията „ България свободна от ГМО".

И районните кметове на Варна и присъстващите в залата представители на общинската администрация демонстрираха съпричастност.

За първи път местната власт на Варна бе изцяло обединена около една гражданска позиция - „България свободна от ГМО"

днес +


Още по темата

thumb 10.07.2018

Дончо Златев: СДС има нужда...

Изказване на Дончо Златев, председател на Инициативния комитет за в...

thumb 14.09.2014

Божидар Лукарски: Само заед...

Божидар Лукарски при откриването на предизборната кампания на Рефор...

thumb 23.05.2014

Божидар Лукарски: Трябва да...

Изказване на председателя на СДС при закриването на кампанията на Р...

thumb 11.05.2014

Божидар Лукарски: Реформат...

Реформаторският блок тръгва на дълъг път и той няма да е лек,заяви ...

thumb 22.03.2014

Божидар Лукарски: Заедно ще...

Изказване на председателя на СДС Божидар Лукарски при представянето...

thumb 23.02.2014

Любен Петров: Реформаторски...

Изказване на зам.-председателя на СДС и член на Изпълнителния съвет...

thumb 23.02.2014

Божидар Лукарски: Обединени...

Изказване на лидера на СДС и председател на Националния предизборен...

thumb 07.12.2013

Божидар Лукарски: Твърдо см...

Това заяви председателят на СДС Божидар Лукарски на първата среща н...

thumb 24.10.2013

Мафията вън! Европа в Бълга...

Ние казваме мафията вън, Европа в България, защото без европейско м...

thumb 11.10.2012 - Казанлък

Емил Кабаванов: Бюджет 2013...

Бюджет 2013 ще е като Бюджет 2012, но по-напудрен, с повече PR , бе...