Димитър Сяров: Издигната от Синята коалиция Калинка Георгиева за кмет на с. Жельо войвода е с най-голям шанс да спечели вота

15.10.2011

Нашият кандидат за кмет на с. Жельо войвода е с най-голям шанс да спечели вота на жителите на селото и да стане кмет. Такива са нагласите на хората, в които ние имахме възможност да се убедем в поредицата от срещи с тях. Това заяви кандидатът за кмет на общината Димитър Сяров по време на снощния разговор с Калинка Георгиева и нейни поддържници, в който са участваха и кандидатите за общински съветници от Синята коалиция Севдалин Рашев, Юлиян Каменов, Веселин Кънчев и Георги Мавродиев.

 

В срещата е участва и народният представител Кирчо Димитров, по чиято инициатива и лични средства наскоро беше обновен храмът на Жельо войвода. Депутатът е в постоянен контакт с жельовойводци. Внесъл е питане в парламента до министъра на регионалното развитие за започнатия и замразен обект в с. Жельо Войвода -  канализационна мрежа - І-ви етап /северен район/- първи приоритет.   

 

Калинка Георгиева по професия е икономист, в момента е главен счетоводител на кметството, има познанията и възможностите да бъде много полезна за хората в селото. Затова ние като политическа сила заставаме призоваваме хората да гласуват за нея, каза диимитър Сяров.  

 

Жителите на селото се чувстват излъгани от местната и централната власт. Те се оплакаха, че тежки камиони, презоващи материали за магистрала „Тракия“, продължават да увреждат асфалтовото покритие на една от улиците.

 

Според Димитър Сяров в средата на кампанията той и неговите колеги от предиизборната листа са успели да посетят по-големите селища в района, някои и по два пъти. Поставените навсякъде въпроси на хората на тези срещи показват, че е прекъсната връзката, ако въобще е същестувала, между отделните селища и общинската власт. Жителите на тези населени места се чувстват изоставени. След два мандата сегашното управление продължава да говори все още и само в бъдеще време.  Със сигурност става дума за поредни напразни обещания, защото, ако кметът и мнозинството – подкрепян  в първия мандат от БСП, а във втория от ГЕРБ и съветници, отцепили се от своите групи, са имали възможност да решат нрашушените транспоортни вързки, медицинското обслужване, опазването на имота и здравето на хората. Абсолютно несъстоятелни са оправданията с икономическата криза, тъй като реалното отпускане на европейски средства – по предсъединителните програми и по оперативните програми, съвпада точно по време  с последните два мандата. 

 

Ние като политическа сила не сме популисти и не обещаваме неизпълними неща. Казваме на хората, че пари за местни проекти от еврофондовете има, но те, засега за съжаление са спрени, заради загубеното доверие на управата на общината от ЕС. Затова решението и за селата и за градовете е именно във връщането на доверието чрез избора на нов кмет и ново мнозиноство, различни от сегашните участници във властта. Защото те отново я искат, но отказват да носят отговорност за провала, от който всички страдаме.                

 

Много от решенията опират не до средства, а до отношение и организационни и административни мерки.

 

Предизборен щаб на Синята коалиция – Сливен

Димитър Сяров – кандидат за кмет и водач на листата за

общински съветници


Още по темата

thumb 08.11.2019

Румен Христов: Аз също спир...

Когато нямаш алтернатива, не бива да подкрепяш БСП

thumb 08.11.2019

СДС след местните избори

Румен Христов в "Темите"

thumb 31.10.2019

Илия Лазаров: Доволни сме о...

Интервю за "Денят Он Ер"

thumb 31.10.2019

СДС: На втория тур - всички...

Помним не само миналото й, но и националните катастрофи и кризи, до...

thumb 31.10.2019

СДС Ловеч: Винаги сме бил...

Като хора и демократи , които категорично се противопоставяме на въ...

thumb 30.10.2019

Призив от СДС Подуяне: Нека...

Не оставайте равнодушни и да защитим заедно СИНЯТА ИДЕЯ, изстрадана...

thumb 30.10.2019

Участие на Илия Лазаров в Б...

30 октомври, сряда, 19.30 часа

thumb 29.10.2019

Участие на Румен Христов в ...

30 октомври, сряда, 10 часа

thumb 28.10.2019

Участие на Румен Христов в ...

Понеделник, 28 октомври, 19.30 часа

thumb 28.10.2019

СДС към ДБ: Очакваме да под...

Обръщение до лидерите на Демократична България