Надежда Нейнски, Мартин Димитров и Прошко Прошков ще открият изложбата ДУХЪТ НА МЯСТОТО – GENIUS LOCI.

13.10.2011

 

Евродепутатът Надежда Нейнски, председателят на СДС Мартин Димитров и кандидатът за кмет на столицата от Синята коалиция Прошко Прошков ще открият изложбата „ДУХЪТ НА МЯСТОТО – GENIUS LOCI. Европейски практики и тяхното място в града. Нови десни политики за развитие на София” от 11:30 ч. в парка „Заимов” в петък.

 Insert thumb

Експозицията представя емблематични сгради и пространства от градскaта среда на София, които носят образа и духа на европейската мисъл и архитектура. Те ще бъдат изложени от 14-ти до 19- ти октомври в централната част на парка - южен вход от към бул. „Мадрид”.

 

Изложбата е етап от проекта „ Моята красива Европа из улиците на София. Град. Гето. Естетика.”, спечелил първа награда в ежегодния конкурс на евродепутата Надежда Нейнски и Съюза на демократичните сили. Авторите на проекта – група млади архитекти и урбанисти, представят над 30 столични обекта, базирайки се на информация, която събират по време на предходните етапи от същия проект: четири градски акции и националната конференция „Градът мислен и безсмислен. Европейски практики и тяхното място в града. Нови десни политики за развитие на София.”.

 

Много от изложените обекти са известни на широката публика, но присъстват и архитектурни паметници и пространства, изградени още през 19 век - част от европейското културно наследство на София. Множество от най-красивите ни столични сгради са изградени от екипи от български и чуждестранни архитекти и тази информация е приложена като част от визитката на всеки обект. Приложени са архивни и съвременни снимки на обектите, предоставени от Общинско предприятие „Стара София” и Софийски исторически музей. Част от информацията за сградите е предоставена от Националния институт за недвижимо културно наследство.

 

Решението изложбата да бъде експонирана в открита градска среда – парк, посещаван от всички социални и възрастови групи, следва желанието на младите професионалисти да напомнят на управляващите и гражданите, че градът е мястото, което всички ние споделяме заедно.

 

Фотографиите от изложбата „Европейски практики и тяхното място в града. Нови десни политики за развитие на София.” ще бъдат приложени към луксозно печатно издание – Албум за София, който ще е заключителният етап на проекта „Моята красива Европа из улиците на София. Град. Гето. Естетика.”

nadejdaneynsky.bg

 


Tags: Мартин Димитров, Надежда Нейнски

Още по темата

thumb 16.05.2012

Медийни участия на представ...

Участие на Мартин Димитров в предаването "Денят започва" по БНТ - ...

thumb 16.05.2012

Медийни участия на представ...

Участие на Мартин Димитров в предаването "Шоуто на Слави" – 22.30...

thumb 11.05.2012

Медийни участия на представ...

12.00 часа – участие на председателя на СДС Мартин Димитров в преда...

thumb 18.04.2012

Медийни участия на представ...

09.00 часа – участие на председателя на СДС Мартин Димитров в преда...

thumb 10.04.2012

Мартин Димитров: Ключовият ...

Сметките трябва да станат по-прозрачни, защото се получават множест...

thumb 09.04.2012

Надежда Нейнски: Европейска...

„Европейското предизвикателство пред традиционната десница в Българ...

thumb 03.04.2012

Медийни участия на представ...

08.00 часа – участие на председателя на СДС Мартин Димитров в преда...

thumb 05.04.2012

Дискусия с евродепутатите ...

Дискусията ще се проведе на 6 април 2011 г./петък/, от 17.00 ч. в с...

thumb 30.03.2012

Медийни участия на представ...

16.00ч. – участие на председателя на СДС Мартин Димитров в рубрика...

thumb 30.03.2012

Медийни участия на представ...

10.10 часа – участие на председателя на СДС Мартин Димитров в преда...