МСДС подкрепя протеста срещу ЦИК, организиран от НДСВ

13.10.2011

Insert thumb

МСДС подкрепя протеста срещу ЦИК, организиран от НДСВ

СДС протестира многократно срещу непрозрачните и безпринципни решения на политическия орган, в който се превърна ЦИК. Веднъж срещу своеволията, които лишиха кандидатите ни в Монтана и Плевен от регистрация и веднъж срещу липсата на необходимата информационна кампания относно условията за предварителна заявка за гласуване, сред нашите сънародници зад граница.

Въпрос на време бе ЦИК  с мнозинството на ГЕРБ и АТАКА да започне да действа и срещу представители на други политически партии, където те са реална заплаха за властването на ГЕРБ. Този политически орган поставя под сериозно съмнение честността и обективността на резултатите от предстоящите избори. Отказът на ЦИК да публикува стенограмите от своите решения, както и отказът на мнозинството на ГЕРБ и АТАКА в НС да ги задължи да го правят, са най-сигурното доказателство за това, че този орган се използва за саморазправа с другите политически кандидати. Практиката политиката на това управление да се прави безпринципно и на тъмно се превръща в най-сериозната заплаха за българската демокрация.

Това не може и не трябва да бъде допуснато. Ние подкрепяме справедливия протест, срещу опитът да се заобиколи законовото изискване за вземане на решения в ЦИК с 2/3 мнозинство и да се отстрани силният кандидат в Аврен на местната коалиция „За нашето бъдеще” Красимир Тодоров, както и многобройните случаи с уж грешки в избирателните списъци, натиск на ГЕРБ върху кандидати от други партийни листи, насаждането на страх, милиционерщина и заплахи.

МСДС призовава всички демократи и свободни хора да се включат в протестното шествие срещу ЦИК, което се организира от НДСВ на 13 октомври, в 12.00 часа от храм-паметника „Св. Александър Невски” и ще се придвижи до ЦИК (бившия партийния дом).

Длъжни сме да защитим правото си да живеем свободно.


Tags: МСДС

Още по темата

thumb 10.07.2018

Дончо Златев: СДС има нужда...

Изказване на Дончо Златев, председател на Инициативния комитет за в...

thumb 12.11.2013

МСДС: За пореден път се пра...

Декларация на МСДС

thumb 24.07.2013

МСДС: ЗлОрешарски, развод ...

МСДС иска оставката и на целия кабинет, който с всеки изминал ден д...

thumb 26.06.2013

Младите хора в България зас...

Младежите от Съюза на демократичните сили подкрепяме протестите за ...

thumb 16.05.2012

Позиция на МСДС относно реш...

МСДС изразява готовност в позицията си, да продължи да работи актив...