Надежда Нейнски: Трябва да дадем шанс на хората, които не ги е страх

10.10.2011

“Идеята за такава среща е наша отдавнашна мечта – да се срещнем с хора, които в тези странни години, от гледна точка на демокрацията, имат възможността да изразяват мнението си открито в интернет. Тази общност от хора е натоварена с толкова много очаквания от обществото”, каза евродепутатът Надежда Нейнски, която покани блогъри на среща с кандидата на Синята коалиция за кмет на София.

“Прошко е от рядката категория хора в България, които имат куража да се борят за позициите си и да променят света около себе си. Няма нищо по-естествено да се съберем и да помислим какво може да направим, за да променим София. От София винаги е започвала промяната, а България има нужда от промяна”, каза още тя.

Неински съобщи още, че с Прошков имат идея другата година да направят конференция на “Гугъл” в България. “Срещата ще бъде за Балканите, ще се проведе в София и на нея ще се очертаят перспективите за сътрудничество с “Гугъл”, – обясни Нейнски.

По думите й, се нядават тези амбициозни желания и идеи да имат възможност да ги осъществят и това да промени лицето на София.

“Възможно сътрудничество, което би дало възможност на София за сериозни перспективи – това е насърчаване на малкия и среден бизнес. В Полша се проведе първия конгес на Малкия и среден бизнес, на което и аз присъствах, там беше полският премиер Доналд Туск и председателят на ЕП Йежи Бузек. Основното послание на конгреса е насочено към начините за насърчаване към малкия и среден бизнес, особено във време на криза и възможностите на интернет – това да даде нови шансове за развитие”, заяви още Надежда Нейнски.

“Един предприемчив човек като Прошко Прошков може много да направи за малкия и среден бизнес. Истинските лидери са онези, които имат куража да поемат риск. Навсякъде ни внушават усещане за страх, ако си различен. Постепенно хората започват да си налагат автоцензура. Това е ужасно. Все по-малко и по-малко са хората които си позволяват да преодолеят страха, ние трябва да им дадем нашата сила, за да могат да случат тази промяна. Трябва да разширим пространството на хората, които не ги е страх”, – категорична е Нейнски.

„В тази битка съм, за да кажа нещата, които са ми на душата. Аз не съм избран от Бойко Борисов и не бих искал да ме назначава където и да било”, каза на свой ред Прошко Прошков. “За 4 години като кмет на Лозенец, се уверих, че София няма кмет – макар и с добро намерение, макар и добър човек, г-жа Фандъкова не е в състояние да отстоява волята си”, каза още той. По думите му, неуважението на управляващите към парламентаризма е потресавощо. “Столичният Общински съвет го превърнаха в една машина за гласуване”, допълни той.

По думите на Прошков, ГЕРБ погубиха малкия и среден бизнес. “Ако стана кмет на София, ще огранича достъпа до публични средства на компании, които не са се разплатили с подизпълнителите си, при положение, че са получили парите си от Общината”, каза още Прошко Прошков.

Според него, няколко фирми в цялата страна получават всички поръчки, а масовият производител е в много тежко състояние. “Това е политика и в Столична община”, – допълни Прошков и припомни настояването на сините да има публичност на обществените поръчки, регистър, да има яснота кога общината дължи пари, на кого и т.н.

“След 2 години, най-късно, Бойко Борисов няма да е премиер и правителството няма да е на ГЕРБ. Ако един кмет на София живее с мисълта, че е под крилото на премиера и правителството, какво ще се случи, ако премиерът и правителството са от друга партия?!”, попита риторично той.

По думите му, правителство, което си позволява да ощетява София, да се държи неадекватно политически с града, задължително ще отиде на бунището, както правителството на Станишев.

Източник: http://www.siniatakoalicia.bg 

                 Insert thumb

На 23 октомври подкрепете кандидатите на Синята коалиция в София с № 33 и кандидатите за президент и вицепрезидент, Румен Христов и Емануил Йорданов с № 4.


Още по темата

thumb 08.11.2019

Румен Христов: Аз също спир...

Когато нямаш алтернатива, не бива да подкрепяш БСП

thumb 08.11.2019

СДС след местните избори

Румен Христов в "Темите"

thumb 31.10.2019

Илия Лазаров: Доволни сме о...

Интервю за "Денят Он Ер"

thumb 31.10.2019

СДС: На втория тур - всички...

Помним не само миналото й, но и националните катастрофи и кризи, до...

thumb 31.10.2019

СДС Ловеч: Винаги сме бил...

Като хора и демократи , които категорично се противопоставяме на въ...

thumb 30.10.2019

Призив от СДС Подуяне: Нека...

Не оставайте равнодушни и да защитим заедно СИНЯТА ИДЕЯ, изстрадана...

thumb 30.10.2019

Участие на Илия Лазаров в Б...

30 октомври, сряда, 19.30 часа

thumb 29.10.2019

Участие на Румен Христов в ...

30 октомври, сряда, 10 часа

thumb 28.10.2019

Участие на Румен Христов в ...

Понеделник, 28 октомври, 19.30 часа

thumb 28.10.2019

СДС към ДБ: Очакваме да под...

Обръщение до лидерите на Демократична България