Румен Христов: Изложих пред посланик Уорлик основните проблеми, които се открояват от многобройните ми срещи в страната

07.10.2011

Insert thumb

Споделих с Н.Пр. г-н Джеймс Уорлик моята визия за политиката, която ще водя, ако бъда избран за президент. Това заяви кандидатът за държавен глава на Съюза на десните сили Румен Христов след срещата с американския посланик. На проведената в Централата на Съюза на демократичните сили среща присъства и кандидата за вицепрезидент Емануил Йорданов, председателят на синята партия Мартин Димитров и главния секретар Димитър Иванов.

Румен Христов подчерта, че водената от него политика ще бъде изцяло ориентирана към Европейския съюз и към САЩ, а не на Изток. Той допълни, че са били обсъждани и големите инфраструктурни и енергийни проекти, като припомни категоричната позиция на СДС срещу строежа на АЕЦ „Белене", защото той не е необходим и няма отговор на въпросите защо се осъществява. Синият кандидат за президент подчерта, че е изложил пред посланик Уорлик основните проблеми, които се открояват  от многобройните му срещи в страната - неработеща икономика, битовата престъпност, ниските доходи на българите и високата безработица.

 

Н.Пр. Джеймс Уорлик заяви, че високо оценя възможността да се срещне с кандидат-президентската двойка на СДС Румен Христов и Емануил Йорданов и да чуе от тях визията им за развитие на страната ни. Аз поздравих г-н Христов, че в своята предизборна кампания се основава на ясни принципи и разглежда теми, които са важни за гражданите, допълни той. Джеймс Уорлик каза още, че на срещата са били обсъдени и отношенията между България и САЩ и по думите му е останал изключително доволен от позицията на Румен Христов и Емануил Йорданов, че те стоят зад стратегическата значимост на партньорството, което съществува между двете държави. Той подчерта, че очаква и ще следи демократическите процеси, които ще протичат през следващите седмици, както и провеждането на справедливи и честни избори. Според него каквито и да са резултатите от предстоящите избори очаква продължаване на съвместната работа с българското правителство и българските граждани.


Tags: Румен Христов

Още по темата

thumb 28.10.2019

Участие на Румен Христов в ...

Понеделник, 28 октомври, 19.30 часа

thumb 31.05.2019

Румен Христов: Благодаря от...

Резултатите от Евроизбори 2019 са добра новина за българската демо...

thumb 28.03.2019

Медийни участия на СДС за п...

Участия в БНТ и България Он Ер

thumb 27.03.2019

Шанс за дясното - разговор ...

Видео от "Още от деня"

thumb 21.03.2019

Румен Христов: Европа е изп...

Участието на председателя на СДС в "Плюс-минус" по Нова телевизия

thumb 18.03.2019

Участие на Румен Христов в ...

Понеделник, 18 март, от 17.30 часа

thumb 16.03.2019

Участие на Румен Христов в ...

17 март от 11.10 часа

thumb 26.01.2019

Председателят на СДС Румен ...

Запис на разговора в обзорното седмично предаване

thumb 26.01.2019

Румен Христов пред ТВ "Европа"

Видео с участието на 26 януари

thumb 24.01.2019

Румен Христов: Коалиция с "...

От СДС предлагат и да бъде намален броят на народните представители...